Răspunde la: Stiloul PENMANIA – Novus

Acasa Forumuri Stilouri Stiloul PENMANIA – Novus Răspunde la: Stiloul PENMANIA – Novus

#398
albireox
Participant

Salutare Penmaniaci!

 

Am primit si eu de cateva zile cel mai asteptat stilou al anului, cel putin din momentul in care Razvan l-a anuntat, asa, mai timid, intr-unul din review-urile sale :).

Initial am avut tot felul de indoieli legate de Novus si asta pentru ca de cele mai multe ori este foarte greu sa evaluezi un stilou doar dupa niste imagini sau sa-ti dai seama daca ti se potriveste. Din fericire Razvan mi-a trimis unul pentru „teste” si trebuie sa recunosc ca dupa ce l-am scos din husa de piele si l-am incarcat cu cerneala mi-am zis ca asta e stiloul pentru mine.

Cred ca Sorin a spus in detaliu tot ceea ce se poate spune despre Novus. In primul rand e foarte bine lucrat, imbinarea intre capac si corpul stiloului este aproape perfecta, in genul unor instrumente de scris Lamy. Imi place ca nu are nici un fel de componente metalice in afara agrafei de prindere, ceea ce il duce cumva in zona stilourilor vintage. Gripul este foarte generos, are o lungime de 3cm buni si pentru mine este ideal ca si grosime. Cei carora le transpira degetele in timpul scrisului, pot sta linistiti, ebonita este un material care ajuta la prindere spre deosebire de plastic.

Penita Jowo… TWSBI-urile pe care le am vin, din cate am putut afla, tot cu penite Jowo. Nu sunt grozave, ambele au avut nevoie de ceva tunning. Cea de pe Novus insa, e fara indoiala, in alta categorie. Nu stiu daca li s-a facut ceva tunnig de catre mesterii indieni, dar scrie superb. Eu am montata o penita M iar fluxul de cerneala este suficient de generos, asa incat se descurca bine si pe hartia mai ieftina, care in general absoarbe cerneala. Pe o hartie mai prietenoasa cu stilourile, cum e cea Clairefontaine, scrie cursiv, fara efort, aici ajutand si greutatea relativ redusa a stiloului. Poti scrie pagini intregi fara sa simti oboseala, fara sa fie vreo problema legata de fluxul cernelii, lucru destul de intalnit din pacate la multe din stilourile moderne.  Din cate se vede si in poza (scuze pentru scrisul oribil), grosimea e apropiata, zic eu, de un M asiatic, fiind undeva intre F-ul penitei Pelikan si M-ul generos de pe Diplomat.

https://photos.app.goo.gl/Liz2hDsvUFPXjjz73

Accesoriile sunt foarte bine lucrate si binevenite as zice eu. Husa de piele se potriveste perfect Novus-ului si din cate am vazut poate acomoda si stilouri mai generoase gen Diplomat Aero sau Pelikan M805.

Una peste alta, felicitari Razvan, pentru mine Novus-ul va fi sigur printre cele mai utilizate stilouri din mica mea colectie.

 

  • Acest răspuns a fost modificat acum 4 ani, 5 luni de către albireox.