Răspunde la: In cautarea celei mai fine penite…

Acasa Forumuri Stilouri In cautarea celei mai fine penite… Răspunde la: In cautarea celei mai fine penite…

#437
Gabriel
Participant

Mi s-au mai schimbat preferințele puțin. Când mi-am cumpărat stilou Pilot Prera, a venit cu o peniță CM („Calligraphy Medium” ?). De atunci penițele italic au devenit favoritele mele, de departe. Pe locul 2 cele Fine, dar Fine japonez.

Referitor la recomandări pentru stilouri/penițe F (și nu numai):

– cumpără orice stilou îți place ca formă, dimensiune, greutate, etc DAR care să accepte penițe Jowo. Așa îti poți comanda penițe de la fpnibs.com (nu îi pot recomanda suficient) pe gustul tău, inclusiv penițe modificate din Medium, de exemplu, în Cursiv Italic. Pe gustul tău actual ar fi EF sau F.  E neplăcut să cumperi un stilou, să nu îți placă felul în care scrie și să nu poti face nimic. Am pățit-o cu un Platinum Century #3776 Medium. Acum mă chinui să găsesc o soluție să îl trimit la cineva să îi modifice penița, dar fără să ramân fără el, fără să mă aleg cu penița distrusă și nici să nu mă coste prea mult.

– cumpără orice alt stilou de care știi (recomandări, review-uri, etc) că s-ar potrivi cu gusturile tale. Pentru mine, stilouri cu penițe EF sau F pe care le am și care îmi plac FOARTE mult:

  • Twsbi ECO EF sau F – dimensiuni europene, sunt penițe Jowo,
  • Faber-Castell Loom EF sau F, din nou dimensiune europene. Aici poți schimba toată unitatea peniței, nu numai penița. Știu sigur pentru ca am facut-o, bineințeles de la fpnibs.com. Dar penițele de la Faber-Castell mi s-au părut excelente cu excepția ultimului Loom. Și am cumpărat vreo 5 (cadouri).
  • Pilot 78G F japonze. Pilot 78G cu peniță F scrie EXCELENT. Fooarte fin, dar nu zgârie deloc. Oi fi avut eu noroc, nu stiu ce să zic.
  • Pilot MR. M japonez.
  • Ah, și era să uit: FPR Himalaya. Nu întenționez să fac reclamă, dar stilou este excelent. Penița m-a surprins foarte plăcut. Era obișnuit, după cum am povestit, să cumpăr stiloul și să îi schimb penița aproape imediat cu un Jowo. Dar penița FPR-ului m-a surprins foarte plăcut. S-ar putea să nu îti placă ție, vrei ceva mai puțin wet. FPR-ul meu este ceva mai wet, dar nu foarte wet. Însă a rămas cu penița flex pe el, sincer să fiu nu stiu cum era F-ul, posibil mai puțin umed.

Cerneală care nu e foarte wet și care se și găsește la noi: Pelikan Blue-Black. Și e și oarecum rezistentă la apă. Dar e o cerneală … plictisitoare, cuminte. 🙂