Răspunde la: Colecția mea

Acasa Forumuri Cerneala Colecția mea Răspunde la: Colecția mea

#504
razvan
Keymaster

@Vlad, o intrebare dificila 🙂 !

Este clar ca fiecare dintre noi raspunde diferit la diversele tipuri de design si materiale folosite de producatorii de stilouri. Stiti cum se spune „gusturile nu se discuta”!

In acelasi timp trebuie sa tinem seama si de impactul dozei de dopamina care caracterizeaza dorinta de a avea si obtine neaparat un anumit obiect iar dupa ce il avem in „maini” efectul dispare la fel de rapid cum a aparut. Pe asta se bazeaza mult masina industriala de marketing nu?

Pentru mine personal sunt doua lucruri de care tin seama:

1. Am o limita de maximum 1000 de RON pentru un stilou – pur si simplu nu imi convine sa cheltui mai mult de atat pentru un stilou oricare ar fi producatorul si nivelul de calitate;

2. Rotatia personala – ce inseamna asta? In fiecare luna imi rotesc stilourile din colectie si imi observ modul si aria de utilizare; dupa vreo doua, trei luni daca am un stilou in colectie de care nu m-am atins sau pe care l-am folosit o data sau de doua ori stiu ca nu ma incanta si atunci trebuie eliminat de colectie.

De exemplu am in colectie un singur Kaweco Al Sport – culoarea de grafit; desi imi plac anumite aspecte ale acestui stilou nu ma incanta destul incat sa vreau sa adaug o alta culoare in colectie; ma rezerv sa am acest exemplar a carui penita scrie excelent si atat.

Este clar ca colectionatul doar de dragul colectionarii poate duce la plafonare si aparitia „lehamitei” in ceea ce priveste obiectul colectionat si atunci trebuie sa fim tot timpul atenti la ceea ce facem cu colectia noastra de stilouri 🙂 .

Pe langa scrisul de mana pentru mine o parte a colectiei mele de stilouri au o utilitate legata de desenele pe care le fac de mana cat mai des cu putinta; de altfel desenele mele sunt si motivul pentru care am atatea culori de cerneala in colectie 🙂 !

Ca si concluzie – sa nu uitam de ce ne plac stilourile! Placerea scrisului de mana si felul in care creierul nostru reactioneaza in fata unei foi albe atunci cand „manuim” un stilou – deci nu conteaza ce scriem atata timp cat scriem de mana folosind un stilou, adica un instrument de scris! O placere simpla si utila!

Razvan

  • Acest răspuns a fost modificat acum 4 ani, 4 luni de către razvan.
  • Acest răspuns a fost modificat acum 4 ani, 4 luni de către razvan.