Răspunde la: Noutati PENMANIA.SHOP pentru prima jumatate a anului

Acasa Forumuri Noutati Noutati PENMANIA.SHOP pentru prima jumatate a anului Răspunde la: Noutati PENMANIA.SHOP pentru prima jumatate a anului

#684
Gabriel
Participant

@Sorin. Atenție la folosit cerneala Iron Gall de la KWZ: recomand să nu folosiți, pentru început, în stilouri mai sensibile sau mai scumpe: demonstrators, ceva mai vechi cu săculeț, ceva cu piston. Vorbesc din proprie experiență.

Am vreo 4 călimări de KWZ IG Turqoise. Inițial cumpărasem 2. Mi-au distrus 2 stilouri Twsbi Eco. Au atacat stratul interior, l-au mătuit. Nu mai era transparent, iar pistonul nu se mai putea acționa. Problema e cunoscută și recunoscută de Konrad (un tip super). A vorbit cu cei de la Twsbi, a descoperit ca era o problemă de compatibilitate între o substanță folosită de el și stratul protector din interiorul stilourilor Twsbi. A schimbat formula, mi-a trimis 2 călimări cu formula nouă și mi-a schimbat corpurile celor 2 stilouri afectate, free of charge.

Dar, odată fript, m-am ferit să mai folosesc cerneluri potențial riscante în stilouri ca cele enumerate mai sus.

Nu îi evitați cernelurile: ce am luat de la el îmi place FOARTE mult. Chiar și mirosul lor îmi place. 🙂 KWZ IG Turqoise e în top 2 pentru mine.

Doar fiți prudenți când le folosiți. Folosiți-le în stilou cu convertor, acolo nu cred că aveți ce pierde.