Colecția mea

Acasa Forumuri Cerneala Colecția mea

Vezi 5 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
  • #484
   Sorin
   Participant

   Salutare tuturor,
   Acesta este rezultatul nebuniei ce a debutat cu aproape 6 luni în urmă ,s-a amplificat odată cu descoperirea acestui site și va continua(sper) la nesfârșit!
   Principalul vinovat:Răzvan Enescu, complici:voi și alții dragi mie care îmi susțin moral (și material:)) această „ducere de cap” atât de plăcută și reconfortantă!
   Vă doresc un an nou plin de satisfacții și împliniri! La mulți ani!
   https://www.flickr.com/photos/154565556@N03/shares/MwN896

   • Acest subiect a fost modificat acum 4 ani, 6 luni de Sorin.
  • #487
   razvan
   Keymaster

   @Sorin Arata super colectia ta! Virusul colectarii a mai facut o victima :D!

   „Resistance is futile” 😀 !

  • #493
   Sorin
   Participant

   Indeed:))

    

  • #498
   Vlad A.
   Participant

   Super! Colecția Edelstein îmi place și mie foarte mult, tocmai mi-am comandat un Topaz.

   PS: cum faceți să vă nu exagerați colecționând stilouri și cerneluri? 😀

   • #504
    razvan
    Keymaster

    @Vlad, o intrebare dificila 🙂 !

    Este clar ca fiecare dintre noi raspunde diferit la diversele tipuri de design si materiale folosite de producatorii de stilouri. Stiti cum se spune „gusturile nu se discuta”!

    In acelasi timp trebuie sa tinem seama si de impactul dozei de dopamina care caracterizeaza dorinta de a avea si obtine neaparat un anumit obiect iar dupa ce il avem in „maini” efectul dispare la fel de rapid cum a aparut. Pe asta se bazeaza mult masina industriala de marketing nu?

    Pentru mine personal sunt doua lucruri de care tin seama:

    1. Am o limita de maximum 1000 de RON pentru un stilou – pur si simplu nu imi convine sa cheltui mai mult de atat pentru un stilou oricare ar fi producatorul si nivelul de calitate;

    2. Rotatia personala – ce inseamna asta? In fiecare luna imi rotesc stilourile din colectie si imi observ modul si aria de utilizare; dupa vreo doua, trei luni daca am un stilou in colectie de care nu m-am atins sau pe care l-am folosit o data sau de doua ori stiu ca nu ma incanta si atunci trebuie eliminat de colectie.

    De exemplu am in colectie un singur Kaweco Al Sport – culoarea de grafit; desi imi plac anumite aspecte ale acestui stilou nu ma incanta destul incat sa vreau sa adaug o alta culoare in colectie; ma rezerv sa am acest exemplar a carui penita scrie excelent si atat.

    Este clar ca colectionatul doar de dragul colectionarii poate duce la plafonare si aparitia „lehamitei” in ceea ce priveste obiectul colectionat si atunci trebuie sa fim tot timpul atenti la ceea ce facem cu colectia noastra de stilouri 🙂 .

    Pe langa scrisul de mana pentru mine o parte a colectiei mele de stilouri au o utilitate legata de desenele pe care le fac de mana cat mai des cu putinta; de altfel desenele mele sunt si motivul pentru care am atatea culori de cerneala in colectie 🙂 !

    Ca si concluzie – sa nu uitam de ce ne plac stilourile! Placerea scrisului de mana si felul in care creierul nostru reactioneaza in fata unei foi albe atunci cand „manuim” un stilou – deci nu conteaza ce scriem atata timp cat scriem de mana folosind un stilou, adica un instrument de scris! O placere simpla si utila!

    Razvan

    • Acest răspuns a fost modificat acum 4 ani, 5 luni de către razvan.
    • Acest răspuns a fost modificat acum 4 ani, 5 luni de către razvan.
  • #499
   Dan
   Participant

   E greu să rezist să nu ma uit la stilouri și cerneluri când intru într-o librărie… dar mai periculos este cand ajung undeva peste hotare, și caut mici magazine specializate ?

   O soluție pentru a nu cheltui exagerat este sa iau branduri ceva mai accesibile, si doar ce mi se pare deosebit.

  • #500
   Sorin
   Participant

   Greu…noroc că în zona în care locuiesc ce-a mai „premium” papetărie are doar Pelikan 4001 la sticlă mare și aia albastră(de obicei),restul „nu prea se cer domnu’ ” imi zice languros don’șoara vânzătoare…” a, și ceva stilouri Daco, n-am fost curios să studiez unul mai de-aproape, am văzut marca asta pe emag dar habar n-am cu ce se mănâncă:)) Chiar ,aveți careva habar ce-i cu ele, ați scris cu vre-unul, că la preț sunt accesibile , 70-80 lei dar la banii ăștia prefer un Pilot MR,sincer…

    

Vezi 5 fire de răspunsuri
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.