Montegrappa Ducale Black

Acasa Forumuri Stilouri Montegrappa Ducale Black

Vezi 4 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
  • #149
   Vlad A.
   Participant

   Salutare!

   Așa cum am promis, voi scrie câte ceva despre stilourile pe care le folosesc. Mi-am dat seama însă că am destul de multe pentru a fi prezentate într-un singur topic.

   https://i.imgur.com/0ymUnOv.jpg

   Voi începe cu ultimul stilou care a ajuns în colecția mea, Montegrappa Ducale.

   https://i.imgur.com/2fxCuJs.jpg

   Îl am din primăvara acestui an, primit cadou, cumpărat (probabil) de la Cellini, fiind singurul meu stilou clasic din toate punctele de vedere. Clip-ul are o rotiță simpatică, materialele din care e făcut arată bine și se simt ca fiind de calitate, stă bine în mână, chiar m-a surprins plăcut. E robust, masculin, cu un design clasic.

   Părțile de înfiletat au o protecție din plastic ce împiedică desfacerea accidentală a stiloului. Mi se pare important acest lucru pentru că am această problemă cu stiloul Poenari, care adesea se desface în timp ce scriu.

   https://i.imgur.com/uth289Q.jpg

   Stiloul a venit cu un convertor standard international, personalizat Montegrappa, cu filet.

   https://i.imgur.com/2fmro5j.jpg

   Penița e din oțel, foarte rigidă, cu motivul clasic Montegrappa (acele romburi), suficient de mare cât să arate bine pe un stilou robust.

   https://i.imgur.com/dODsVHd.jpg

   Scos din cutie, stiloul era de nefolosit, nu scria deloc, nici măcar o linie continuă, ceea ce e de neacceptat pentru o marcă ce se vrea a fi de lux și pentru prețul stiloului. Am reușit să îl fac să scrie într-un final, dar are în continuare un feedback neplăcut și scrie uscat. Deși mărimea peniței este M, linia e destul de subțire.

   https://i.imgur.com/SKOdHYY.jpg

    

    

  • #153
   razvan
   Keymaster

   Salut Vlad! Felicitari pentru colectie si pentru prezentare!

   Pot sa confirm problema cu penita de la Ducale! Am avut si eu unul pe mana…penita scria ca un EF uscat desi era un M! Plus zgaria hartia…senzatie proasta care a ruinat total design-ul si calitatea materialelor…

   Pret de retail atunci ~1800 RON – auch! Designul si materialele super, dar penita de otel la pretul acesta?

   Daca vrei sa il folosesti il poti trimite la prelucrare catre Iulian aka „Penthing” de la StilourideIeri

   http://stilourideieri.ro/

   Am vazut ce poate sa faca si e un maiestru la reconditionari sau customizari penite…sigur te poate ajuta; asta ca sa te bucuri totusi de stilou…;)

   • Acest răspuns a fost modificat acum 4 ani, 7 luni de către razvan.
   • Acest răspuns a fost modificat acum 4 ani, 7 luni de către razvan.
   • Acest răspuns a fost modificat acum 4 ani, 7 luni de către razvan.
  • #158
   Vlad A.
   Participant

   Nu știam că avem un „nibsmith”! 😀

   Mulțumesc pentru informație.

  • #160
   Dan
   Participant

   Nu prea inteleg… Un stilou de renume, atat de scump, sa nu scrie prefect „din prima”?!

   Asa ceva este inacceptabil, in opinia mea.

   Sa nu fie un defect de fabricatie, sau poate din cauza cernelii, sau hartia… Poate s-a infundat sistemul de alimentare cu cerneala de la o scama, ceva… Cred ca trebuie dus la un service autorizat.

   Eu am scris cu stilouri de toate categoriile, cu valori intre 25 lei si pana peste 3.000 lei, dar nu am pomenit asa ceva. Deci sfatul meu e sa-l duci la un service  (Montegrappa), daca deja nu ai facut asta 🙂

    

  • #161
   Vlad A.
   Participant

   Ai avut noroc 🙂

   Eu am pățit la fel și cu un Parker Sonnet, cu peniță din aur. Piciorușele peniței erau lipite și cerneala nu ajungea pe hârtie, doar că pe acela am reușit să îl demontez (pentru Parker se găsesc penițe de schimb, de abia așteptam să meșteresc puțin la ea) și să o repar, acum scrie bine.

   Cam aceeași problemă o are și Montegrappa. Am pus cerneală în el fără să-l spăl înainte, de abia scria, l-am spălat de mai multe ori, am folosit diverse cerneluri, alt convertor, dar fără vreun rezultat. În final am încercat lărgesc puțin spațiul dintre părțile peniței și așa a început să scrie..ca un EF uscat.

Vezi 4 fire de răspunsuri
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.