Pelikan M120 – ce parere aveti?

Acasa Forumuri Stilouri Pelikan M120 – ce parere aveti?

Vezi 6 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
  • #828
   razvan
   Keymaster

   Salutare tuturor!

   Pelikan a scos 2 modele in editie limitate anul acesta; unul dintre ele este pe designul clasic din anii ’30 din cate am inteles – M120

   Iata cum arata pe siteul La Couronne du Comte; pretul este de 193.5 EUR si vine la pachet si cu o sticla de cerneala. Cum vi se pare acest pret?

   Penita este din otel aurit bineinteles si avem un mecanism cu piston. La un curs de 4.68 lei pentru 1 EUR – pun mai mult decat BNR pentru ca cam asa este cursul de schimb la banci sau prin PayPal, avem 905 RON !! Vi se pare ca merita acesti bani? Sunt curios ce ziceti!

   Razvan

    

    

   • Acest subiect a fost modificat acum 4 ani, 3 luni de razvan.
   • Acest subiect a fost modificat acum 4 ani, 3 luni de razvan.
  • #859
   Sorin
   Participant

   Salut Răzvan,

   Sunt „fan” Pelikan, stiloul arata superb pe această nuanță, prezentarea în sine e foarte frumoasa(cred că și calitatea ambalajului e pe măsură) dar prețul este muuult prea mare ,chiar si pentru o ediție limitată!

   Mi-ar plăcea foarte mult să îl am dar nu mai sunt dispus să plătesc pentru brand! Maxim 500 RON ar fi limita de preț pt.mine. Până la urmă e doar un stilou simplu, fară pretenții de „mare artă”, singurul lui atu e ca se numeste Pelikan:) Deci pas!

    

  • #860
   Vlad A.
   Participant

   Salut, Răzvan!

   Nu am scris niciodată cu un Pelikan, iar dintre modelel lor destul de puține mi-au inspirat ceva, cum ar fi, exemplu Souveran 805 Stresemann (prețul m-a împiedicat să mă apropii de el). În rest, combinația clasică de negru și verde sau alte culori , tortoiseshell, etc nu mi s-au părut prea interesante. Nici designul nu a ajutat prea mult.

   Acum acest model iese un pic din tiparul mărcii, forma de trabuc, culoarea în sfârșit e frumoasă, e o ediție limitată și un remake al unuia clasic.

   Prețul însă e pe măsură, deși stiloul e cu o peniță banală din oțel și foarte foarte ușor (14 grame cu totul, conform specificațiilor de pe goulet pens). Dimensiunile par în regulă, la fel și mecanismul de umplere. Iar cerneala pare a fi din colecția 4001 cu o etichetă festivă.

   Ah, și să nu uit, din câte am mai citit și văzut prin recenzii, penița e o chestiune de noroc.

   Așadar, cred că merită dacă te pasionează marca, eu cu siguranță nu l-aș cumpăra.

  • #862
   razvan
   Keymaster

   Salutare,

   De acord cu voi! Culoarea e frumoasa, designul clasic.

   Daca vreti sa il vedeti in timp real – vedeti video-ul facut de Brian Goulet aici: https://youtu.be/W6nca7WxLao?t=108

   Pretul nu se justifica si cam atat!

   Razvan

  • #1201
   Vlad A.
   Participant

  • #1202
   OptiQ
   Participant

   Salut,

   Nu cred ca merita banii deoarece nu este cu nimic deosebit(in afara de semi aspectul vintage).Penita de otel….si cam atat.

  • #1214
   Stefan Ionut Marius
   Participant

   Prea scump nu merita bani . Eu inclin foarte mult sa iau un Pelikan M205 complet transparent dar sunt cam  500 de lei si pe deasupra sunt destul de rare .

Vezi 6 fire de răspunsuri
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.